top of page

Bagge & Grönlund

Duon från Norr

Detta är en nystartad Duo.

Patrik och Emanuel Stod tillsammans på scenen redan 1999 men det dröjde 18 till innan de stod på samma scen igen! 

Deras Första EP - Kommer hem 

 - släpptes på digitala plattformer den 22 Maj

Låtarna och dess historia...

119D57C0-9F6A-4595-9E46-5058AAC8AB4A.JPG

1. Kommer hem

Denna låt skrevs nere på ett hotellrum i Spanien. Patrik och Emanuel var nere på ett låtskrivarcamp en vår 2018. Sent en natt när alla avslutat dagen, så bestämde dom sig för att skriva en låt om just deras barndomshem.

 

Låten är skriven om Höga Kusten, platsen som artisterna Emanuel & Patrik kommer ifrån.

Den handlar mycket om Patriks far som gick bort orättvist  och alldeles för tidigt.

Men mest om att dom alltid har en plats i Höga kusten som dom kallar för hem... dock drar livet i dom som gör att dom ej kan stanna kvar. I soundet så finner vi vemod och minnen som ger hopp om att hem någon dag kommer att bli Höga Kusten.

2. Säg det igen

”Säg det igen” skrevs vid en tidpunkt då det kändes som att man förlorat sitt livs kärlek. Låten fick vila sig i form och blev inte klar förrän hösten 2019, då fick låten nytt liv igen, och Emanuel & Patrik kände att denna låt måste få vara den andra låten på deras första EP tillsammans

3. Och dom sa

När Emanuel fick sitt genombrott i talang 2017 och Patrik fick sitt på musikalscenerna i slutet på 90-talet,  då upplevde båda två att när de "kom hem” så hade människors attityd förändrats. Gamla skolkamrater som dom aldrig tidigare hade umgåtts med helt plötsligt ville prata och umgås, bjuda på öl osv när dom var på krogen.

Det skulle aldrig ha funnits på kartan om det inte var så att de båda hade synts i tidningar och tv på olika sätt, och faktiskt lyckats med att förverkliga sina drömmar.

När det båda pratade om detta så sa Emanuel & Patrik i munnen på varandra, ”passade det inte då så passar det inte nu”.

Lärare som dom haft i skolan sa alltid när Patrik o Emanuel ville följa sina drömmar om att en gång få stå på scen, underhålla och skapa musik, så möttes dom alltid med "Det går inte”. Så här kommer en låt om just 'Och dom sa'.

bottom of page