En kort berättelse om Emanuel ...

Emanuel utexaminerades från Musikalakademien i Umeå 2010 och sedan studerade vidare vid Royal Academy of Music i London mellan 2011 och 2012.

Medan han studerade i Umeå, spelade han Tony i skolans egna produktion av West Side Story, och han var också Ensemble/ Under Study i Norrlands produktion av samma musikal.

Genom utbildning vid Royal Academy, fick han möjlighet att arbeta med många olika begåvade människor och deltog i en rad musikaler, shower och konserter.

Han har också uppträtt på "Royal Albert Hall", varit solist på Cabaret Confidentiel och han fick också chansen att sjunga tillsammans med "Sir Elton John" i Englands första ”Brit’s ICON” på "London Palladium” i september 2013

Nu är han hemma i Sverige, men inte i hans hemstad, Nordingrå, där han växte upp, nej ... det är faktum att han nu bor i Sthlm.

Emanuel Bagge har sjungit sedan han var liten pojke, förutom en period på högstadiet. Musiken har han i blodet.

– Kontinuiteten, säger han, den är viktigast för rösten. Att sjunga regelbundet. ”Kvaliteten är inte mindre viktig för det”, säger han. Emanuel berättar att han sjunger minst tre, fyra timmar om dagen, förutom alla framträdanden och det som hör till jobbet som sångare

– Och jag sjunger aldrig för att få bekräftelse. Det har jag aldrig gjort. Min drivkraft är att dela med mig av min historia, mina tankar och mina känslor, oavsett om det är ballader eller rocklåtar.

– Jag kan säga efter ett trubadurgig att ”... det här var det roligaste jag gjort” och verkligen mena det. Jag gläds åt nuet, vare sig jag sjunger på ett hotel i Kramfors eller på Royal Albert Hall i London.

Det var till London Emanuel åkte för att studera ett år på Royal Academy Music, på gymnasiet gick han musikalprogrammet på Ådalsskolan – ”jag var med i första årskursen som gick på den linjen” – och sedan gått Musikalakademien på Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå.

Hans mamma, Lena Bagge-Lindström, är kyrkomusiker i Nordingrå församling, där kan man ana vart den musikaliska genen har startat, och som liten var Emanuel gossopran.

Parallellt med det dansade han och spelade hockey.

– Jag kom sent in i målbrottet och släppte mer eller mindre sången några år, för att bara dansa och syssla lite med hockey. Det var först på en temakonsert i Kramfors 2005 som jag började sjunga igen. Hockeyn lade jag av med successivt när jag kände att jag fick ut mer av dansen.

Året i London var oerhört utvecklande för honom.

– När jag kom tillbaka hade jag turen att få jobb på Hola, där jag stannade i 4 år innan han bestämde sig för att flytta till Sthlm och göra karriär som sångare och artist!

Han tog sig ända till Final i Talang 2017, där han sjöng till Sveriges hjärtan med sin egen version av Whitney Hustons ”How will I know” I Talang2017’s Semifinal knep han första platsen med sig egen tolkning av Sir Elton John’s ”Goodbye yellow Brick road”

Nu lever han på Musiken på Heltid och på sidan av coachar han åt IDOL-Coachen Susanne Bertlin’s Artistskola i Sthlm!